Sharps nya mini-lur har rekordtunna skärmramar | Mobil
http://mobil.mkf.se/nyheter/sharps-nya-mini-lur-har-rekordtunna-sk-rmramar
555510
Nyheter
Aquos mini SHL24

Sharps nya mini-lur har rekordtunna skärmramar

● BILDSPEL
[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/sharpaquosminiseriejt.jpg?itok=_gBlzYgV', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/sharpaquosminiseriejt.jpg?itok=mzJdO_jA', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/sharpaquosminiseriejt.jpg', w: 630, h: 426, title: ' ' },{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/aquos-mini-shl22.jpg?itok=FFRIfeq5', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/aquos-mini-shl22.jpg?itok=2ldFV_8r', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/aquos-mini-shl22.jpg', w: 530, h: 557, title: ' ' },]
Sharps nya Aquos mini SHL24 är en minilur med riktigt vass prestanda.

På onsdagen lanserade Sharp en helt ny smart mobiltelefon med Android 4.2 Jelly Bean. Luren har fått det något långa tilltalsnamnet Aquos mini SHL24. I resten artikeln kommer vi för enkelhetens skull därför förkorta namnet till SHL24.

Det första som slår en när man tittar på bilder av den nya Sharpluren är att skärmramarna är rekordtunna. Sharp har döpt designen till EDGEST, och har enligt utsaga kunna minska ramarna på tre håll - vänster, höger och toppen.

EDGEST-designen gör att telefonen inte är bredare än 63 millimeter och har en vikt på 115 gram. Det är imponerande för 4,5-tumstelefon, och kan jämföras med nya Xperia Z1 Compact (4,3 tum), där motsvarande siffror för bredd och vikt ligger på 64,9 millimeter, respektive 137 gram.

Pixeltäthet på 487 ppi

SL24:s 4,5-tumskärm har  full hd-upplösning (1920 gånger 1080 bildpunkter), vilket ger en pixeltäthet på imponerande 487 ppi.  4,5-tumspanelen är tillverkad med Izgo-teknologi, som ska minska energiförbrukningen med upp till 80-90 procent. Sharp har tidigare använd Igzo till tv-apparater släppta under 2013.

Sharp har också satsat på stoppa in hel del topprestanda under huven på sin minilur. Vad sägs exempelvis om ett fyrkärnigt Snapdragon 800-systemchipp med en klockfrekvens på 2,2GHz, 2 Gbyte i ram, 16 Gbyte i lagringsminne och en 13-megapixelskamera med f/1.9-bländare? Telefonen ska dessutom vara vattentålig enligt IPX57-standard. Det gör att telefonen är skyddad mot dammpartiklar, samt den klarar av att sänkas ned till en meters djup i 30 minuter utan att ta skada.

I nuläget verkar det som att SHL24 bara kommer att säljas i Japan. Mobil.se ber att få återkomma till luren ifall ett europeiskt släppt blir aktuellt.

Källa