Samsung hoppar över 4nm – sägs gå direkt till 3nm | Mobil
1
1
http://mobil.mkf.se/nyheter/samsung-hoppar-over-4nm-sags-ga-direkt-till-3nm
568861
Nyheter
falskt
Vägen till snabbare

Samsung hoppar över 4nm – sägs gå direkt till 3nm

[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/wafer.jpg?itok=zxqraRTy', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/wafer.jpg?itok=6FNBzC1r', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/wafer.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
I kampen om högre transistordensitet kan Samsung hoppa över en hel storlek.

Det viktigaste verktyget i jakten på ständigt snabbare processorer är möjligheten att tillverka kretsar i allt mindre storlek. Detta brukar ofta anges som ett mått i nanometer som är bredden på kretsens ledningsbanor. Idag använder flaggskeppen 7 nanometer, men utvecklingen går framåt. 

Det taiwanesiska bolaget TSMC som levererar till bland annat Apple och Huawei har inlett sin produktion av kretsar som utnyttjar 5 nanometer, vilket gör dem till en av de ledande tillverkarna på den fronten. Samsung är en annan aktör på den marknaden, och deras tillverkning av 5nm inleds under hösten med bland annat systemprocessorn Exynos 992.

Enligt taiwanesiska medier kommer Samsungs nästa steg dock inte att gå ner till 4nm utan de sägs satsa på att gå direkt till 3nm med en produktionsstart under 2022.

Källa

Ämnen