Så mycket kostar Androidroboten | Mobil
http://mobil.mkf.se/nyheter/s-mycket-kostar-androidroboten
561250
Nyheter
Kul men dyr

Så mycket kostar Androidroboten

[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/robohon.jpg?itok=BjRnZIqO', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/robohon.jpg?itok=HpLjkX8f', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/robohon.jpg', w: 1053, h: 658, title: ' ' },]
Sharps kombinerade telefon och robot kommer snart ut på marknaden, men den blir inte billig.

Vi har tidigare skrivit om den lika delar galna som enormt söta Robohon från Sharp. Det är en Androidtelefon med projektor någonstans i botten, dold i en enormt söt robots kropp. Utöver telefondelen och möjligheten att projicera exempelvis bilder på en bordsyta ska Robohon klara av att resa på sig, dansa och även prata med dig.Givetvis är det här närmast definitionen av “only in Japan”, så räkna inte med någon svensk release. Nu börjar dock den japanska säljstarten att närma sig. 26:e maj för att vara mer exakt. För den som hade hoppats på en billig leksak som även går att ringa med är det dock dags att bli besviken. Roboten kommer att gå loss på 198 000 yen, vilket översatt rakt av är strax under 15 000 kronor. 

Det placerar den en aning över klassen för spontanköp, men förhoppningsvis är det här bara en första modell och att fler sorters mobilrobotar kan följa i dess spår framöver med en lägre prislapp.

Relaterade artiklar