Oneplus lanserar 9RT – en blandning av budget och flaggskepp | Mobil
1
1
http://mobil.mkf.se/nyheter/oneplus-lanserar-9rt-en-blandning-av-budget-och-flaggskepp
571045
Nyheter
falskt
Ny lur

Oneplus lanserar 9RT – en blandning av budget och flaggskepp

[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/oneplus-9-rt-2.jpeg?itok=k6GbfsQK', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/oneplus-9-rt-2.jpeg?itok=iOkTbZtb', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/oneplus-9-rt-2.jpeg', w: 1440, h: 810, title: ' ' },]
Oneplus 9R kom som en budgetvariant av årets flaggskepp. Nu har det kommit en ny modell, 9RT som bygger på budgetmodellen, men har tydliga drag av de dyrare telefonerna.

Samtidigt som Oneplus lanserade sina flaggskeppstelefoner Oneplus 9 och 9 Pro så lanserades även budgetvarianten 9R, vilket i mångt och mycket var en Oneplus 9 men med vissa nedgraderingar som gjorde att de kunde hålla nere priset. Till exempel hade den inte ett Snapdragon 888 som de dyrare modellerna utan istället ett Snapdragon 870. 

Oneplus har nu lanserat 9RT, en T-variant av deras tidigare budgetmodell. Den här har istället för ett Snapdragon 870 fått det dyrare Snapdragon 888 precis som flaggskepssmodellerna. Den har även fått en liten uppgradering vad gäller huvudkameran som nu har 50 megapixlar och nu är stabiliserad, istället för 48 megapixlar som tidigare. Samtidigt har makrokameran fått en mer lågupplöst sensor och går från fem megapixlar på R till två på RT. Skärmstorleken har ökat något från 6,55 tum till 6,62 tum, men det är fortfarande 120Hz uppdateringsfrekvens och stöd för HDR10+. Även batteriet är detsamma med en kapacitet på 4500mAh, liksom Oneplus 9R saknar RT stöd för trådlös laddning. One Plus 9RT kommer med Color OS som är baserad på Android 11. 

Än så länge verkar den bara lanseras i Kina, i dagsläget är det oklart om den kommer till den europeiska marknaden. 

Källa