Ny trådlös bild- och ljudöverföring | Mobil
http://mobil.mkf.se/nyheter/ny-tr-dl-s-bild-och-ljud-verf-ring
525220
Nyheter
Google lanserar Chromecast

Ny trådlös bild- och ljudöverföring

[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/631926.jpg?itok=ndsnFdr4', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/631926.jpg?itok=SD0-mM_1', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/imported/631926.jpg', w: 905, h: 503, title: ' ' },]
Chromecast är en trådlös överföringsteknik, en webbläsartjänst, ett apptillägg och en fjärrkontroll för platt-tv:n, fast egentligen är det inget av det. Förvirrad? Det är inte så komplicerat som det kan verka från början.

En riktigt intressant nyhet som Google visade upp idag är Chromecast. I grund och botten är det en liten dongel som kopplas in i platt-tv:ns hdmi-port. Med den kan du skicka video och ljud till tv:n med hjälp av en Android-enhet, Ios-enhet, eller dator, så länge den har Chrome-webbläsaren  eller någon av apparna som stödjer systemet. 

Det speciella är att du egentligen inte strömmar material till Chromecast-enheten. Istället är den uppkopplad mot hemmanätverket och hämtar materialet direkt från källan och synkar den med din enhet. Det ger fler möjligheter än ”vanliga” skärmspeglings- eller strömningsfunktioner. Exempelvis kan du säga åt dongeln att spela upp Youtubeklippet som du har på mobilen i tv:n och sedan kan du fortsätta surfa på mobilen eller göra annat utan att det påverkar det som händer på den stora tv-skärmen i ditt vardagsrum.

Med enheten kan du även skapa spelköer som även dina vänner kan komma åt och bidra till från deras enheter. Det gäller både videoklipp från tjänster som stödjer funktionen och musik från exempelvis Google Music. 

Dongeln klarar av att strömma video i 1080p.  

Chromecast säljs till att börja med endast i USA via Google Play och kostar 35 dollar (motsvarande cirka 227 kronor).

Mer information om Chromecast finner du här

Ämnen