"Huawei kan börja producera egna systemchip 2022" | Mobil
1
1
http://mobil.mkf.se/nyheter/huawei-kan-borja-producera-egna-systemchip-2022
570562
Nyheter
falskt
Egna chip

"Huawei kan börja producera egna systemchip 2022"

[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Kirin.jpg?itok=BiYMCBA1', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Kirin.jpg?itok=O_TsMR9Z', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/Kirin.jpg', w: 650, h: 363, title: ' ' },]
Efter att ha fått sina leverantörsled avklippta har Huawei behövt tänka om när det gäller många delar av sin produktion. Nu kommer rapporter om att deras egen chipfabrik ska vara igång under nästa år.

Allt sedan Huawei blockaerades att handla med amerikanska bolag eller bolag med amerikansk koppling, däribland chiptillverkaren TSMC, har de haft svårt att få fram systemchip i tillräckligt stor utsträckning. Huawei var tidigare en av TSMCs största kunder innan handelsförbudet, på andra plats efter Apple. Efter att Huawei hamnade på listan har de fått utveckla egen mjukvara i form av Harmony OS, då Googles appar och appbutik inte längre var tillgängligt för dem. 

Nu verkar det som att de kommer att börja producera egna systemchip under 2022, i en fabrik i Wuhan. Uppgifterna kommer från Digitimes.

Källa