Google uppdaterar sin gamla WiFi-router | Mobil
1
1
http://mobil.mkf.se/nyheter/google-uppdaterar-sin-gamla-wifi-router
569324
Nyheter
falskt
Gammal blir uppdaterad

Google uppdaterar sin gamla WiFi-router

[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/google_wifi.jpg?itok=rbbZmPJO', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/google_wifi.jpg?itok=GhMuuzQ1', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/google_wifi.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Efter fyra år putsas Google WiFi-routern upp till ny glans.

Google har visserligen ganska nyligen lanserat sin nya Nest Wifi-router, men passar även på att uppdatera sin Google WiFi-router som lanserades 2016. 

Den nya versionen använder inte längre en USB C-port utan samma typ av elkontakt som Nest-högtalarna. Mindre märkbara skillnader är att logotypen är ingraverad i enheten och att mer än hälften av plasten som används i tillverkningen nu består av återanvänt material. 

På insidan har det dock gjorts större uppdateringar, blanda annat med optimeringar som gör att enheterna orkar med större trafikbelastning och fler anslutna enheter, stabilare anslutningar, plus en ny notisfunktion som meddelar när en ny enhet har anslutits till nätverket.

Täckningen är densamma som tidigare - ca 140 kvadratmeter för en enhet och 420 kvadratmeter om du utnyttjar paketet med tre enheter maximalt.

I den amerikanska Google-butiken har Google WiFi dessutom fått priset sänkt med 30 dollar för en enhet och 100 dollar för paketet med tre enheter. Om, när och i så fall hur mycket det förändras i Sverige är inte känt.

Ämnen