De underlättar för anhöriga att hålla Corona-kontakten med äldre | Mobil
http://mobil.mkf.se/nyheter/de-underlattar-for-anhoriga-att-halla-corona-kontakten-med-aldre
568514
Nyheter
falskt
Virusåtgärder

De underlättar för anhöriga att hålla Corona-kontakten med äldre

[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2020-04-09_kl._10.04.58.png?itok=-mEVAVa1', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2020-04-09_kl._10.04.58.png?itok=i6Bp1FeM', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2020-04-09_kl._10.04.58.png', w: 1348, h: 806, title: ' ' },]
Telenor har i samarbete med Loopeli delat ut surfplattor till äldreboenden för att förenkla för äldre att hålla kontakt med sina anhöriga.

Då många äldre sitter isolerade under den pågående coronapandemin har Telenor tillsammans med Loopeli delat ut surfplattor till äldreboenden för att göra det enklare att hålla kontakten med anhöriga. Surfplattorna använder sig av tjänsten Loopeli som är ett enkelt verktyg för att lyssna på radio, ha videosamtal eller skicka vykort. 

Appen är enkelt utformad och kommer förinstallerad på de surfplattor som delas ut. Anhöriga som vill hålla kontakt med den äldre får ladda ner appen och sedan koppla upp sig mot den boende. 

Totalt sett är det ett hundratal surfplattor som lånas ut tillsvidare till ett tiotal åldreboenden. Efter en positiv testperiod har man nu inlett samtal med flera aktörer för att kunna dela ut surfplattor på flera äldreboenden.