CES: Netgear lanserar Chromecast-dödare | Mobil
http://mobil.mkf.se/nyheter/ces-netgear-lanserar-chromecast-d-dare
555408
Nyheter
Hej NeoMediacast!

CES: Netgear lanserar Chromecast-dödare

[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/NETGEAR-NTV300D-12062013-RightPerspective.jpg?itok=L9sok-x_', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/NETGEAR-NTV300D-12062013-RightPerspective.jpg?itok=a41BIPyO', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/NETGEAR-NTV300D-12062013-RightPerspective.jpg', w: 480, h: 288, title: ' ' },]
Nya NeoMediacast är en hdmi-dongel från Netgear som gör att du kan strömma film direkt från din telefon till tv:n där hemma.

Slaget om din tv-apparat fortsätter. I juli lanserade Google sin Chromecast, som i grund och botten är en slags dongel som du kan koppla in i hdmi-porten på din tv.

Nu kommer Netgears svar på Chromecast. Produkten heter NeoMediacast och fungerar efter samma princip: Anslut den via hdmi till din tv, och strömma sedan film och annat materialet direkt från din smarta mobil eller surfplatta.

NeoMediacast körs med Andriod 4.2, samt har stöd för både wifi 802.11ac och Miracast för trådlös överföring i 1080p-upplösning.

Det är oklart om Googles Play-butik finns integrerad på NeoMediacast. Netgears förhoppning är att olika leverantörer ska skapa skräddarsydda ”innehållsbutiker”, där användarna sedan kan ladda ner appar för att ta del av gratis- och premiummaterial.

När Chromecast börjades säljas i USA hade den ett pris på 35 dollar, vilket motsvarar cirka 227 kronor. I Sverige är prislappen dock betydligt högre - runt 500 kronor. Nu återstår det att se vad Netgears konkurrent kommer att kosta, och om den ska släppas även här i Sverige.