Barnvaktsrobot som styrs via 3G-nätet | Mobil
http://mobil.mkf.se/nyheter/barnvaktsrobot-som-styrs-via-3g-n-tet
293779
Nyheter

Barnvaktsrobot som styrs via 3G-nätet

[{ msrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/649898.JPG?itok=gd5ZYwnD', src: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/649898.JPG?itok=LOuSEllQ', osrc: 'http://mobil.mkf.se/sites/mobil.se/files/imported/649898.JPG', w: 122, h: 164, title: ' ' },]
Roboten Papero ska kunna fungera som en kompis samtidigt som föräldrarna övervakar och kommunicerar med sitt barn via robotens 3G-uppkoppling.

Givetvis är det i Japan som den här roboten har utvecklats. Tillverkaren NEC menar att den är lämplig att användas i barngrupper på dagis eller skolklasser med mindre barn. Roboten ska kunna känna igen och kommunicera med människor. Den ska kunna fungera som en kompis som man leker med och man ska även kunna sjunga tillsammans med den. Roboten reagerar även på beröring. Den har flera tryckkänsliga områden och om man kommer i kontakt med någon av dessa avgör roboten först om den blir slagen eller klappad och reagerar på ett sätt som den uppfattar som lämpligt.

Kameror som utgör robotens ögon används bland annat när roboten ska identifiera vem den kommunicerar med. De kan också användas när till exempel en förälder ringer upp roboten från sin 3G-mobil. Då överförs bilderna från kameran till roboten och det som sägs i telefonen kan höras av personer som befinner sig inom hörhåll från roboten.